KICK OFF | INNOVATION CHALLENGE

Precies een week geleden was de aftrap van onze eerste Innovation Challenge!
Op een super toffe en inspirerende locatie in Overloon kwam ons zeskoppige Innovation team samen.
Het team ging aan de slag met het vraagstuk rondom de serious game van Frans Melssen. Een game waarbij ‘onze kinderen’ gelukkig(er) worden en leven. 

Anders denken
Al tijdens de kennismaking dook het team meteen in ‘de spellen wereld’. Elk teamlid stelde zich voor met behulp van dobbelstenen met iconen. Hierdoor leerden zij elkaar beter kennen en de creativiteit werd gestimuleerd. Daarbij prikkelden we meteen het brein ‘anders denken’.

Post-it’s plakken
Vervolgens pakte Frans het podium. In een korte introductie vertelde hij over zijn idee voor de serious game. Een game waardoor ‘onze kinderen’ gelukkig(er) worden en leven. Ieder teamlid schreef de ‘Hoe kunnen we – vraag’, op een post-it. Daarmee ontstond een goed uitgangspunt voor de startvraag van de brainstorm.

De kracht van spellen
Evelyn van der Burg nam het team in deze sessie mee in de inspirerende wereld van spellen. Hiervoor had zij verschillende bordspellen uit de kast getrokken. Het team
sprak over de kracht van competitie maar ook de gevaren daarvan. Teamspellen maar ook individuele spellen kwamen aan bod.

Daarna
dook het team zelf in het verleden. Zij gingen aan de slag met de vraag; welke mooie en vervelende herinneringen heb je aan spellen? Deze sessie gaf de mogelijkheid écht in het onderwerp te duiken. Alle radartjes gingen aan!

Braindump
In deze ronde werden alle post-it’s opgehaald. Het team kwam tot tweestartvragen:
1. Wat is de belevingswereld van een kind? Hoe past dit in een spel?
2. Wat zijn de ‘pains’ van een kind? Waar lopen zij tegenaan? Hoe kan het spel bijdragen om deze weg te nemen?

Het team werd in tweeën gesplitst om hierover te brainstormen. Daaruit kwamen bruikbare inzichten naar voren. Als afronding kreeg Frans van iedereen een bruikbare tip mee naar huis.

‘Ik heb écht nieuwe dingen gehoord én bevestiging gekregen op een aantal punten. Je merkt echt dat mensen vanuit hun vakgebied naar het onderwerp kijken. Met een gevarieerde groep als deze levert dat mooie dingen op.’

Al snel bleek de avond veel te kort! Het team zat vol energie en was nog lang niet uitgepraat. Er is door het team besloten zelf een vervolg te geven aan de Challenge. Voor Otherwyse heel gaaf om te horen! Uiteraard blijven wij Frans en de ontwikkelingen rondom de serious game volgen!

Team ontzettend bedankt voor deze geslaagde avond! 
Frans Melsen | Inge Jansen | Evelyn van der Burg | Koen Wijers  | Lotte Lemmens | Frank van DalenEnthousiast geworden? Voor een volgende Innovation Challenge zijn we op zoek naar een nieuw team. Neem contact op via info@otherwyse.nl. Daag jezelf uit!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *